פאנלים סולאריים

פאנלים סולאריים לייצור חשמל מאנרגיה מתחדשת המגיעה מכוח השמש. הפאנלים מותאמים לשימוש על גבי גגות בתים פרטיים, על חזיתות מבני מסחר ומגורים, בניה חדשה וקיימת וזאת על ידי שימוש במודולים פוטו-וולטאים מתקדמים עם יכולות תפוקה גבוהות.

כל פאנל סולארי מייצר החל מ 195W ועד 405W בהתאם לסוג ושקיפות הפאנל הסולארי הנבחר

מוצרי BIPV מיועדים לשילוב במבנים ומיוצרים להתקנה בשיטות רגילות ובצורה יעילה וברורה למתקין פאנלים סולאריים

פרויקטים של תמ”א והתחדשות עירוניות, בתים פרטיים הרוצים לייצר חשמל סולארי מתחדש מסיבות של קיימות או מסיבות כלכליות, יכולים לנצל שטחים עם מגוון המוצרים הרחב

המערכת מיוצרת בצורה כה אמינה ובסטנדרט גבוהה העובר בדיקות קפדניות, כך שהאחריות עומדת על 25 שנות חיי מערכת פאנלים סולארית.

פאנלים סולאריים מחיר

מחיר פאנל סולארי מתחיל בכ-600 שקלים. אך זהו לא המדד היחידי שיש לקחת בחשבון בהתקנת מערכת סולארית, מערכות סולאריות כוללות הרבה יותר מפאנלים סולאריים ועל כן הכנו בעבורכם מדריך מפורט וקל להבנה של מחירים של פאנלים סולאריים.

מחיר התקנת פאנלים סולאריים

סוג מערכת הפאנלים מחיר הערות
מחיר מערכת פאנלים סולאריים עד 15 KW כולל רגולציה והסדרה עם חברת חשמל חייגו כדי לשמוע על מבצעים.
מחיר מערכת פאנלים סולאריים עד 15 KW עצמאית ללא הסדרה לייצור חשמל עצמאי Off-Grid חייגו להצעות מחיר *המחיר משתנה בין התקנת פאנלים סולאריים על גגות לבין התקנה על גבי קירות או פרויקטים מורכבים מסוגים
מחיר מערכת סולארית מעל 15 KW – כולל הסדרה וחיבור לרשת החשמל, לייצור הכנסה ממכירת עודפי חשמל לחברת החשמל- אפשרות לממיר איכותי תוצרת Solar Edge כחול לבן חייגו לקבלת הצעת מחיר. אפשרות לממיר איכותי תוצרת Solar Edge כחול לבן
מחיר התקנת פאנלים סולאריים על גגות חייגו למחיר מיוחד.
מחיר התקנת מערכת סולארית בשטחים פתוחים קבלו מחיר מיוחד !
מחיר התקנת פאנלים סולאריים בבית פרטי מחירים משתלמים בטלפון
התקנת פרגולה עם פאנלים סולאריים שירות ייחודי של התקנת פרגולה סולארית – מחירים מיוחדים ולמזמינים
התקנת פאנלים סולאריים במערכות מסחריות ומבני ציבור חייגו לקבלת הצעת מחיר
להורדת המחירון כקובץ אקסל

כמה חברת החשמל משלמת על החשמל שהיא קונה מכם?

מחיר-לתשלום-על-חשמל-סולארי

פאנלים סולאריים חדשים

פאנלים בטכנולוגיה פוטו-וולטאית המשולבת במבנה

פאנלים סולאריים שתוכלו להשיג רק אצלנו, מתאימים בצורה מושלמת למבני מגורים ורבי קומות וגם לכל סוג של מבנה מסחרי או שטח חקלאי. מחיר הפאנלים תחרותי ונתמך בתהליך התקנה פשוט המסייע לתהליך להיות נגיש יותר לכל סוג של לקוח.

מערכות הפאנלים והלוחות הסולאריים שלנו מסוגלות לייצר עד 405W של אנרגיה פר פאנל. יחד עם תחזוקה שכמעט ולא נדרשת (בזכות ציפוי המגן המיוחד המוסיף גם לעמידות וזמן החיים של הפאנל), הפאנלים מתאימים לשימוש על גבי פרגולות וגגות ובנוסף לכך, במבני מסחר ועל שטחי אדמה גדולים. בעזרת טכנולוגיות סולאריות משולבות מבנה מיוחדות שתוכלו למצוא רק ביוניקיט אנרגיה,

לוח סולארי במודול פוטו-וולטאי
יבואנים רשמיים של מוצרי חברת

פאנלים סולאריים ביתיים

פאנל סולארי למערכת סולארית

כדי לקדם את המהפכה הירוקה בישראל שטופת השמש, יוניקיט אנרגיה מביאה מגוון רחב של פתרונות לייצור וניצול של אנרגיית השמש עד התמרה שלה לחשמל נקי. פאנלים סולאריים להתקנה על גבי גג הבית שלך במגוון של עיצובים המדמים חומרי גגות מסורתיים כמו רעפים ושינגלס, או פאנלים סולאריים במראה הרגיל. ההבדל טמון במראה האסתטי הסופי הנוצר על גבי הבית, או על גבי מבנה בקנה מידה גדול היוצר רושם למרחקים. 

כיום, כבר לא צריך להתפשר על עיצוב כשניגשים לבחירה והתקנת מערכת סולארית פרטית כמו גם מערכת סולארית מסחרית, מגוון רחב של עיצובים לחזיתות הפאנלים המאפשר יצירת חשמל ושמירה על מראה מעוצב, יפה וייחודי הנותן לכם את האפשרות לא רק לנצל את הגג, כי גם לנצל משטחים אנכיים, אופקיים ומשטחים הנמצאים בשיפוע. 

האם אפשר להתקין פאנלים סולאריים על הפרגולה?

פרגולה סולארית היא לגמרי מוצר ורעיון בר ביצוע שכבר קיים בשוק. אנחנו מספקים ללקוחות רבים פרגולות אלומיניום איכותיות, הכוללות גג הבנוי מפאנלים סולאריים, לרב במראה של פאנל סולארי סטנדרטי. בכך, מתאפשר ללקוחות רבים להנות מצל הנוצר בזכות הצללת פרגולה יחד עם היכולת החדשה לייצר חשמל באופן נקי ללא מאמץ על גבי אלמנט חיצוני שלא היה מנוצל, כך שהרווח הוא כפול. 

בנוסף לכך, תוכלו להצטרף להתקדמות הקיימות והקיימות שהיא תרומה כללית לכולנו, לילדינו ולכדור הארץ ככלל בכדי להגיע לעתיד משגשג יותר ובעתיד הלא רחוק

פאנלים סולאריים בדירוג הכי גבוה

יוניקיט אנרגיה היא יבואנית רשמית של מוצרים סולאריים של חברת MITREX המייצרת טכנולוגיה פוטו-וולטאית באיכות גבוהה המאופיינים בעמידות ואריכות ימים.

התאים הסולאריים מיוצרים מתאים סולאריים מונוקריסטליים הממוקמות בין זכוכית מחוסמת בחזית ולוח אחורי שחור או לבן. מה שהופך אותם למעולים בעבור התקנת פאנלים סולאריים בקנה מידה רחב. כל הפאנלים שלנו מוחזקים יחד בתוך מסגרת מתכת שעברה אנודיזציה המהונדסת בעבור חוזק מקסימלי ועמידות מתמשכת.

הפאנלים הסולארים יכולים לספק עד 396W ליחידה בגודל סטנדרטי ו 790W לפאנלים הגדולים. הפאנלים מיוצרים עם הטכנולוגיות הולאריות המתקדמות ביותר.

זמינים במגוון של אפרויות, הפאנלים מצופים בשכבת מגן נגד לכלוך, הציפוי ממזער את כמות האבק והלכלוך המצטברים ובכך מורידים משמעותית את הצורך בתחזוקה. כדי להבטיעח מעבר אור מקסימלי ומעבר אנרגיה סולארית ברמה גבוהה, הפאנלים מכוסים בשכבה רפלקטיבית מיוחדת בעלת פטנט.

עוצמת-הפאנלים-וכח-התפוקה-האנרגטי
עוצמת-הפאנלים-וכוח-התפוקה-האנרגטי (1)
אפשרויות לבחירה פאנל סולארי
אפשרויות בחירה של פאנלים סולאריים

התקנת פאנלים סולאריים​

שיטות ההתקנה זהות להתקנת פאנלים סולאריים רגילים. על כן, כל מתקין מערכות סולאריות מורשה יכול לבצע את ההתקנה ובכל מקום.

הפאנלים שלנו קלים להתקנה ומאפשרים ייצור אנרגיה ירוקה בכל סוג של שטח ויישום.

ייצור מהיר

יצרני פאנלים סולאריים

הפאנלים מיוצרים באמצעות טכנולוגיה מתקדמת בסביבת עבודה מתקדמת טכנולוגית.

בייצור הפאנלים משתמשים רק בחומרי פרמיום בכדי להבטיח מוצר סולארי עמיד וחזק עם יכולת תפוקה עקבית וגבוהה. 

מתקני הייצור שלנו מתוכננים להיות יעילים ככל האפשר, כשחד עם זאת, לשמור על טביעת אצבע ירוקה במפעלים. סביבת ייצור אוטונומית מתוחכמת המאפשרת ליצור פאנלים העולים על הסטנדרט בשוק.

אחריות מובילה

חברות פאנלים סולאריים

שיטת האחריות בת 25 השנים שלנו מובילה בשוק הסולארי בישראל ובעולם. החומרה של המערכות תחזיק 25 שנים והתפוקה המינימלית לאחר זמן זה לא תהיה פחות מ80 אחוז.

פאנל סולארי שמחזיק שנים ארוכות

יבואן פאנלים סולאריים

בנוסף לפאנלים הסולאריים תוצרת מיטרקס המסופקים על ידי יוניקיט אנרגיה בלבד, אתם יכולים להיות חלק מהמאבק העולמי להפחת פליטות פחמן ויחד עם זאת, לייצור רווח כלכלי מהמערכת הסולארית שלכם. אידיאלי להתקנה על גבי גגות, בניינים,חוות וחקלאות ועוד, נבנה ומורכב בסטנדרטים הגבוהים ביותר כדי לספק אנרגיה מתחדשת לשנים קדימה.

ניקוי פאנלים סולאריים

השוואה בין חברות לשטיפת פאנלים סולאריים

כיום קיימות חברות שמהות תפקידם בשרשרת האקולוגית הסולארית היא ניקוי של פאנלים סולאריים ותחזוקת מערכות סולאריות כדי למקסם יעילות. בין החברות בשוק תוכלו למצוא כאלו אשר מנקות עם רובוטים לעת אלו המנקים ידנית. שתי סוגי העבודה מאפשרים ניקוי טוב אך עלות השירות של ניקוי הפאנלים עשוי להשתנות והשימוש ברובוטים מאפשר הוזלה משמעותית בעלויות התחזוקה. חברת RST-CLEANTECH הישראלית, היא בין המובילות בשוק הניקוי האוטונומי של פאנלים סולאריים, בין היתר תוכלו למצוא עוד חברות העוסקות בשטיפה ותחזוקת מערכות סולאריות ברשת.

פאנלים סולאריים מתקדמים לצרכן הביתי והמוסדי

לוח פאנל סולארי

פאנלים סולאריים – אנשים מדברים רבות על פאנלים סולאריים. על הקסמים שאלו יכולים לייצר, על יצירת והפקת החשמל הסולארי. אי אפשר להפסיק לשמוע על קרני שמש שהופכות לחשמל סולארי, שמספקות חשמל – מבלי להיות מחובר לרשת החשמל הארצית, ואם כבר כן מחוברים – אז זה עוזר למכור בחזרה לחברת החשמל את עודפי החשמל שמהערכת הסולארית יכולה לייצר.

להפיק חשמל מאנרגית השמש

אז מה הפלא שאנשים מסוימים מדברים על פאנלים סולאריים? גם מאפשרים להפסיק לשלם חשבון חשמל, וגם לקבל את הכסף בחזרה במחברת החשמל, על כל חשמל שמוכרים לה (ועוד במחיר מופקע, באופן שהוסדר כך עם המדינה, נכון להסכמים מסוימים שנעשו) – זה נשמע כמו עסקת קסמים. הבית מחובר לאספקה חשמלית, המדינה מקבל תוספת חשמל שמגיעה מהשמש, כמו גם חברת החשמל – ומי שמייצר עודפים יכול לקבל על כך תשלום נוסף. האין זה נפלא?

פאנלים סולאריים-רכיבים במערכת הסולארית

אז כן, פאנלים סולאריים הם רכיב מסוים במערכת סולארית, שבהמשך נסקור בדיוק מה הסיפור שלו – אם כי לא נכנס לעומקים, אלא ניגע בקצרה במהות העניין. מערכת סולארית, היא פשוט זו שיש לה כמה רכיבים, או כמה חלקים – שהופכים אותה למערכת. למערכת סולארית, יש כאמור את הפאנל הסולארי, שהוא למעשה הרכב של מספר תאים סולאריים, שהם יחדיו, ובאופן אינדיבידואלי “תופסים” את אנרגיית השמש, ומאפשרים את ההתמרה שלה לכדי הפקת חשמל סולארי. נוסף על כך, יש מה שנקרא ממיר מתח סולארי, שהוא מאפשר לקחת את החשמל שנוצר כדרך התאים, והפנלים הסולריים, ולהתמיר אותו לאנרגיה חשמלית שאפשר לעשות בה שימוש בארצנו, שיכולה להפעיל את מכשירי החשמל ולהתחבר לרשת החשמל שבארצנו, שהרי מדובר על זרם חילופין, אנרגיית חשמל AC.

 נוסף על כך, יכולים להיות אביזרים נוספים, למערכת סולארית, כמו לדוגמה הטראקר, שהסיפור שלו זה שהוא מאפשר לפאנל, או למערכת, לנוע עם כיוון זריחת השמש, כדי להיות “בכיוון”, או בזווית לקבל יותר מאור השמש – ובכך לנצל יותר מקרינת השמש ברגע נתון. שזה לא “מאסט” עבור כל מערכת סולארית, ויש מערכות סולאריות רבות שפשוט לא עושות בו שימוש – וזה בסדר ונהדר, והיום רמת “הנצילות”, כלומר המידה בה פנל סולארי עושה שימוש באנרגיית השימוש – היא דיי גבוהה בכל מקרה, לפחות ביחס למידה שהייתה בעבר, או זה לפחות מה שאפשר להבין אם מסתכלים קצת על מה שכתוב באינטרנט. כך אנחנו הבנו לכל הפחות, איננו יודעים אם זה נכון, אלא שזה נדמה הגיוני ואכן התרחשה מידה מסוימת של התפתחות טכנולוגית, שעל פי המדווח אמורה הייתה לאפשר לרמת הנצילות, ליכולתם של תאים סולאריים, לעשות שימוש ולקלוט יותר מאנרגיית השמש, הרי זה מבורך.

תאים סולאריים פוטו-וולטאים

באופן עקרוני, פנל סולארי הוא הרכב של מספר תאים סולאריים, אשר יחדיו הורכבו לכדי יחידה אחת – שכעת נקראת פנל סולארי. את התאים, ניתן לחבר בטור – כיוון שכשמבחרים אותם בטור, החיבור בטור מגדיל את המתח, לפי דיווחים מסוימים בנושא. תוך הכללת הקונפיגורציה הזאת, כמו גם קונפיגורציות טכניות נוספות -מתקבל למעשה הפנל הסולארי. כאשר יש מספר קונפיגריציות שרלוונטיות למבנה הפנל הסולארי, יש שאומרים כי זה למעשה יוצר האפקט של הגדלת הזרם – כך שאפשר להגיד שפנל סולארי שואף להגיד את הזרם הנוצר וזורם בו, והופך לאנרגיה חשמלית סולארית זמינה, כמו גם להגיד ולנהל באופן מיטיב את רמת הנצילות שלו – כך שדבר זה בכלל יתאפשר.

באשר למבנה של הפאנלים הסולאריים, נוכל לציין מספר דברים. ראשית כל, התאים הסולאריים בתוך פנל סולארי מצופים בחומר מגן, ולהם מסגור במסגרת של אלומיניום, כמו גם מכוסים הם בזכוכית שקופה. זה למעשה הנראות, או רמת המבנה הטכנית של הפנל, ותאיו הסולאריים בו. יש שיאמרו שפנל סולארי נבנה תוך כוונה שיהיה פעיל ויעיל במשך עשרות שנים, כך שנדמה שיש לו עמידות מסוימת בפני גשם, רוח וברד – לאורך זמן. על כן, עקב הכוונה ליעילות ואורך פעולה – ישנה וניתנת במקרים רבות אחריות על הביצועים לכשנים רבות, במקרים מסוימים גם למעל 20 שנה. הפנלים הסולריים, במובן מסוים, הם הרכיב העיקרי כמו גם היקר ביותר של כל מערכת סולארית.

אנרגיה סולארית

מהי אנרגיה סולארית? זו שאלה מצוינת. אנשים, יכולים להניח באופן כללי, שמדובר באנרגיה שמגיעה מהשמש. ובכן, הם לא טועים. למעשה – הם צודקים. הרי מה משמעות המילה “סולארית”? למיטב מחקרנו, שאם נודה באמת – היה דיי מועט ועירב חיפש יחיד בגוגל – סולאר זו מילה שמגיעה מלטינית, מלפני כמה מאות שנים – כאשר הפירוש שלה, כנראה בלטינית, היה “מהשמש”. כלומר, משהו של השמש. על כן, אם נשים את המילה אנרגיה לפני המילה סולארית, נקבל בוודאות ביטוי שמספר לנו על אנרגיה מהשמש. שזה נחמד ויפה. ומה זו בכלל אנרגיה? ובכן, אם לא ניכנס לרובד הרוחני כאן, אז חיפוש קצר בוויקיפדיה הניב לנו את הביטוי הבא – “כושר עבודה”. שזה יפה – אם רוצים לעשות עבודה ברמה מסוימת, אז מתבקש כושר מסוים – כדי שתהיה “כשירות”, לבצע אותה. כושר עבודה, זו הכשירות או היכולת לבצע עבודה – וזה הסיווג של המילה אנרגיה, לפי וויקיפדיה.

מה זה חשמל סולארי?

ובכן, אם שמנו לב פעם או פעמיים – השמש מפיצה קרני אור. הן חמות, ומאירות – ומבחינה פיזיקלית הן מוגדרות כאנרגיה, כיוון שאם רגע ניזכר בשיעורי פיזיקה מהחטיבה אנרגיה יכולה להתבטא בחום ובאור – אם כי אנחנו לא פיזיקאים אז לא צריך להקשיב לנו בנוגע לזה. בכל מקרה, אם אנחנו רוצים לקבל אנרגיה מהשמש – אז יש תהליך מסוים שמתבקש לעשות, מעין דרך מסוימת שכיום אנחנו מכירים. זה לא כל כך שונה, אם כי זה כן דיי שונה – מהצורה בה ילד יכול לעמוד עם זכוכית מגדלת, ולמקד את קרני השמש – על נקודה מסוימת, כדרך הזכוכית – ואז ליצור מספיק חום מרוכז כדי להתחיל שריפה על נייר, או על צריבה על דבר מה מסוים. שזה בהחלט משחק מעניין. על כן, יש דרך לרתום את אנרגיית השמש, לכדי אנרגיה סולארית – וזה יכול בהחלט להתרחש, בימינו, כדרך המערכת הסולארית. מערכת סולארית, כאמור, זו מערכת שיש בה פנלים סולאריים, והם, עם התאים שבהם – יכולים לקחת את קרני השמש וליצור פעולה חשמלית בתוך עצמם, דרך חומרים שיש בהם – כדי לייצר זרם חשמלי. על כך נרחיב בסעיף הבא.

כך-מייצרים-חשמל-בבית

איך מופק החשמל מהפאנל הסולארי?

בעיקרון, יש תהליך שמדבר על תזוזת אלקטרונים. זה מתחיל עם תנועה של פוטונים, שמגיעים מהשמש. פוטונים, להבנתנו – זה כמו יחידות אור, שהן נטענות עם האנרגיה של השמש – ופשוט מגיעות מהשמש עד אלינו – וכשהם נוגעים בתא הסולארי – הם מאפשרים את תזוזת האלקטרונים המדוברת. אלקטרונים זה “רכיב” מסוים בתוך אטום, והם יכולים להשתחרר כשפוטון פוגע בתא הסולארי. הם פשוט עוברים לרכיב אחר, ואז נוצר זרם חשמלי, או כך אנחנו מבינים את העניין.

בדרך קסומה טכנולוגית מתרחשת תופעה של אלקטרונים שנעים במעגל חשמלי, כך שנוצר זרם חשמלי – וזה זרם שבסופו של דבר, אחרי שמתמירים אותו לזרם חילופין – יכול לספק את צרכי הנכס. מספר תאים סולאריים מאפשרים יותר מהקסם הזה מלהתרחש, כי אז יש לנו פנל סולארי. ומספר פנלים סולאריים – מאפשרים אפילו יותר חגיגה של הפקת אנרגיה סולרית דרך פנל סולארי.
כפי שציינו, לפני שנוכל להשתמש בזרם שיוצר במערכת הסולארית, יש צורך להמיר אותו לכדי זרם חילופין. שזה נהדר, כי יש עבור זה ממיר סולארי, שלמעשה – לוקח את הזרם שיוצר במערכת הסולארית, שהוא זרם ישיר (DC), ומתמיר אותו לכדי זרם חילופין (AC) – ואז, הפלא ופלא – ניתן לעשות באנרגיה שימוש!

יש שיגידו, שבארץ ישראל עושים שימוש בזרם חילופין AC, מאשר בזרם ישיר DC – כי עלות ההובלה שלו למרחקים היא נמוכה יותר יחסית, אז הנה כאן עובדה משעשעת.

השימוש בפאנלים סולאריים בישראל

בישראל, ניתן להניח ולהתקין מערכת סולארית, עם פאנלים סולאריים. קודם כל, זה מוסר מבחינה חוקית, ויש תמריצים עבור הדבר – לפחות עד שנת 2020 – ואילו יכול להיות שזה ממשיך, מומלץ לבדוק מה המצב נכון לקריאת שורות אלו. כמו גם – יש לנו אחלה שמש, או במילים אחרות – שעות שמש רבות במיוחד, שאפשר “לנצל”, כדי להפיק אנרגיה רבה, בהנחה שיש תנאים מתאימים ואופטימאליים לשם כך. ואם יש עודפים, אפשר למכור אותם חזרה לרשות החשמל שלנו, שזה נהדר – שזה עניין של הסדר ממשלתי עם ממשלת, כן, נכון, ממשלת ישראל. על כן, המצב בישראל עבור פאנלים סולאריים, נכון לכתיבת שורות אלו – נראה דיי מזהיר. אולי זה כתוצאה ממגמה עולמית – שאנחנו פירשנו אותה כמגמה עולמית כי הבנו שיש מדינות בעולם שעושות תנועות בתחום – לעודד עסקים ואנשים פרטיים לעשות שימוש במערכות סולאריות.

חיבור המערכת הסולארית אל רשת החשמל

למי מאיתנו שיש מערכת סולארית, יש לו אפשרות לחבר אותה לרשת החשמל הארצית – כך שאם הוא מייצר עודפים, הוא יכול “לאחסן” אותם אצל חברת החשמל, מה שיאפשר לו לקבל זיכוי עבורם. כמו גם, אם במקרה אין לו חשמל שמיוצר מהמערכת הסולארית הייעודית – הוא יכול לצרוך חשמל בתעריף רגיל. פלא גדול.
אפשרות נוספת, היא גם להרכיב מערכת סולארית עצמאית בישראל – שאינה מחוברת לרשת. לדוגמה, במקומות שפשוט לא מחוברים לחשמל, בין אם כי הם מרוחקים או מבחירה. את העודפים כנראה יתבקש לאחסן בסוללות ייעודיות, או בכלים אחרים רלוונטיים, ולקבל חשמל מהסוללות האלו או מגנרטורים במידה ואין בדיוק ייצור מספק של אנרגיה חשמלית סולארית.

המעבר לאנרגיה נקייה בישראל

מעבר לכך, מדינת ישראל קיבלה בשנת 2019 שבחים, או לפחות, תיעוד – של רמת הנצילות הגבוהה שלה של אנרגיית השמש. כלומר, יש המון חשמל שמתקבל מאנרגיה סולארית בישראל – או כך הבנו. אם כי, המבקרים על כך יגידו שזה לא שישראל השקיעה במיוחד כדי לייצר מערכות סולאריות רבות, ושאר פתרונות לייצור אנרגיה מהשמש – לפחות בהשוואה למדינות אחרות, או בהשוואה למה שכבר היה נכון לעשות עד כה, מבחינת הגשמות והשיגים בתחום הפקת החשמל הסולארי – אלא שעקב כך שיש כאן המון המון שמש, התקבלה כמות גבוהה של אנרגיה, או לפחות, יש משהו ביכולת של ישראל לנצל את האנרגיה מהשמש – שהוא ראוי לציון, שהוא לא בהכרח קשור למאמצים שהיא כבר עשתה, ולהצלחות שלה בתחום האנרגיה הסולארית. באופן רשמי, היא דורגה במקום השני בעולם, בשיעור יכולת ייצור מתוך צריכה של אנרגיה סולארית, או כך עולה מדו”ח של הסוכנות הבינלאומית לאנרגיה שפורסם בשנת 2019.

ממה עשוי הפאנל הסולארי?

אז איך הקסם הזה קורה? הכיצד מתרחשת הפקת החשמל הסולארי?
ובכן, יש רכיבים מסוימים שעוזרים לזה לקרות.
מערכת סולארית, שאחראית לכל התענוג, היא כאמור מערכת בעלת פאנלים סולאריים – וזו למעשה טכנולוגיה פוטו-וולטאית (פוטו=אור, וולט=יחידת מידה בחשמל). לכל פנל סולארי מספר מרובה של תאים סולאריים.
לכל תא סולארי יש הרכב מסיליקון, כאשר סיליקון זה נקרא מוליך למחצה. עם מוליכים משני צדדיו, אשר יחדיו יוצרים שדה חשמלי.

הסוגים של הפאנלים הסולאריים

קיימים כמה סוגים, כיום של תאים סולאריים, שאפשר למצוא בשוק. הראשון הוא תא הסיליקון הרב גבישי – שיש לו תפוקה בטווח של 11-15%. השני הוא תא הסיליקון החד גבישי, שיש לו תפוקה של 13-17%, פלא גדול. והשלישי הוא זה הנקרא “תאים דקים” אשר תפוקתם נמוכה יותר, טווח של 10-12%, ועם זאת יש להם רגישות נמוכה לטמפרטורה – משמע יכולים לעבוד ביותר תנאים, נגיד.

גדלים של לוחות סולאריים

יש כל מיני גדלים של לוחות סולאריים, זה יכול לנוע מ-64, 72 ואף יותר מזה (אולי אפילו פחות מ-64 גם כן) – תלוי ברצון לייצור האנרגיה, ביעדים, בגודל הגג – וכיוצא בזה.

כיצד השתנה מחיר פנל סולארי

זו שאלה מצוינת. כמו הרבה תשובות לשאלה שכזו – מדובר במעבר של הייצור (בהדרגה) לסין. כנראה עקב רפורמות ותודעה “ירוקה”, היה ביקוש גבוה במיוחד לייצור פנלים סולאריים, על כן בסין לפחות זה קיבל לתשואה דרך פתיחת מפעלים לייצור פאנלים שכאלו – או כך שמענו באינטרנט. ההיצע, לכאורה, גרם להורדת המחירים – כך שכיום באופן תיאורטי ניתן לרכוש פאנל סולארי במחירים זולים ונמוכים יותר.

גורם נוסף להורדת המחירים היה ההתייעלות תהליך הייצור של הסיליקון – שהוא הרכיב המרכזי בפאנל הסולרי. כ-90% ממחיר הפאנל נגזר ממחיר הסיליקון, יש שיאמרו. לפני כ-15 שנה החל ייצור באופן מסחרי, של חומר סיליקון זה, המיועד לפאנלים סולאריים – על כן מחירו פשוט צנח בכ-95%, שזה חדשות טובות למחיר, אנחנו מניחים – אם כי, לא לאיכות הסביבה, יש להגיד.

היה גם שיפור בנצילות, על כן, פאנל של היום, יכול לייצר עד 500 וואט, על פני 330. על כן, השתבחות טכנולוגית. שבהחלט התרחשה כתוצאה מהתווספות של טכנולוגיות חדשות.

המחיר של פאנל סולארי היום

זו שאלה שדינה לקבל תשובה כמו לשאול – מה מחירה של מכונית כיום? תלוי בדגם, בחברה, ביבואן, בביצועים, וכן הלאה. יש פאנלים קטנים, יש גדולים – מחירם משתנה. באופן עקרוני, מקרה לדוגמה היא שבמערכות מעל ל-200 קילו וואט, תהיינה עלות של כ-3,000 ₪ עבור כל קילו וואט מותקן. זו עבור מערכת גדולה, שכן היא תבקש גג של 1,500-2,000 מ”ר, ועל כן תעלה 600,000 ₪. רובנו לא במצב הזה, אבל אפשר לגזור עלויות מדוגמה, או לחפש “דוגמאות” במחירים רלוונטיים, או משתלמים יותר.

מערכות סולאריות משולבות מבנה מידע טכני נייד
טכנולוגיה מתקדמת בתוך הלוחות

ציינו קודם טכנולוגיות שונות שיכולות להשפיע, או לפחות אחת – על ניצול קרני השמש והתמרתן לאנרגיה סולארית. ובכן, השימוש בסיליקון חד גבישי, אפשר להגדיל את רמת הנצילות של פאנל 330 וואט, נגיד, ב-10%, לכדי 350.
טכנולוגיה נוספת, היא ה-PERC, שהיא למעשה מראה אחורית, שניתן להצמיד לחלק הפנימי של הפאנל, שמחזירה את קרני השמש שטרם נוצלו – חזרה לפאנל, ובכך יכולה להעלות את התפוקה בעוד 7%. שזה נפלא.
וכן הלאה טכנולוגיות מעניינות, שיחדיו יכולות לקחת את תפוקת הפאנל לכדי עד 500 וואט כיום.

השפעת הטמפרטורה על המערכת

מערכת סולארית, להבנתנו – מתפקדת הכי טוב בתנאי מזג אוויר של קור, עם שמש חזקה, עננים במידה נמוכה ואוויר נקי. אם לצורך עניין יש חום, על פני קור – אזי שהמערכת תעבוד, או תפיק במידה פחותה – ועל כן מידת ההספק החשמלי תהיינה נמוכה יחסית.

איך לבחון את איכות הפאנל

באופן כללי, יש תגי איכות שמגיעים מהמפעל שבדק – שניתן לבדוק באם רוצים, כמו גם לבדוק את תעודת האחריות – כדי לדעת כמה אמון מביעה בו החברה שמשווקת אותו.

האם התקנת מערכת סולארית היא השקעה שמשתלמת?

לא נרצה להניח הנחות וישר לקפוץ ל-“מדוע ולמה”, אלא להישאר ב-“אם”, כי זו בהחלט החלטה אישית, ולא כל החלטה היא נכונה ושמשתלמת לכל אדם. על כן, מה הופך את ההשקעה למשתלמת? אם אפשר לקבל את מחיר ההשקעה, בזמן סביר, יחד עם תשואה. במקרה זה, נדמה שאפשר. אם נכנסים להסכם עם מדינת ישראל, במידה ועוד קיימים – הסכם לפיו היא מתחייבת לרכוש את ייצור החשמל, כנראה זה שנמצא בעודפים, מתוך המערכת הסולארית ומידת ייצורה – ונדמה שהתפוקה תניב הכנסה במידה מספקת, במידה כזאת, שתכסה את מחיר מימון המערכת הסולארית, תוך זמן סביר – ייתכן שבמקרה זה יהיה אפשר להחזיר את מחיר ההשקעה תוך זמן מה, ואז להמשיך ולהכניס כסף כתוצאה מן ההסדר עם המדינה.

האם אפשר להתקין על כל סוג גג?

בעיקרון, שטח גג ממוצע כיום להתקנה של קילוואט אחד הוא כ-10 מ”ר. ניתן להתקין על גגות שטוחים, כמו גם גגות רעפים. ועדיף להימנע מהצללה של בניינים ועצים, מסיבות מובנות. ישנם פרטים טכניים נוספים, שמומלץ כנראה להתייעץ עם בעלי מקצוע כדי לרדת לדקותם.
הגגות היחידים שכיום לא ניתן להקים עליהם מערכת סולארית, הם כנראה גגות האזבסט.

מדוע זו השקעה משתלמת?

לא נרצה להניח הנחות וישר לקפוץ ל-“מדוע ולמה”, אלא להישאר ב-“אם”, כי זו בהחלט החלטה אישית, ולא כל החלטה היא נכונה ושמשתלמת לכל אדם. על כן, מה הופך את ההשקעה למשתלמת? אם אפשר לקבל את מחיר ההשקעה, בזמן סביר, יחד עם תשואה. במקרה זה, נדמה שאפשר. אם נכנסים להסכם עם מדינת ישראל, במידה ועוד קיימים – הסכם לפיו היא מתחייבת לרכוש את ייצור החשמל, כנראה זה שנמצא בעודפים, מתוך המערכת הסולארית ומידת ייצורה – ונדמה שהתפוקה תניב הכנסה במידה מספקת, במידה כזאת, שתכסה את מחיר מימון המערכת הסולארית, תוך זמן סביר – ייתכן שבמקרה זה יהיה אפשר להחזיר את מחיר ההשקעה תוך זמן מה, ואז להמשיך ולהכניס כסף כתוצאה מן ההסדר עם המדינה.

התקנת פאנלים סולאריים עשה זאת בעצמך

ובכן, למי מאתנו שיש את הידע הטכני, הזמן וגם את המוכנות לרכוש את החומרים ולהשיג את האישורים – ישנה אפשרות לעשות זאת בעצמו. יש חברות שיכולות לסייע לו בהליך ההתקנה, ובתהליך הבירוקרטי עם חברת החשמל – אך זו כמובן בחירה אישית.

.
product image
Rating
1star1star1star1star1star
Rating
5 based on 4 votes
Brand
יוניקיט אנרג'י
Product
פאנל סולארי
Price
ILS 1
Availability
Available in Stock
energy-500-logo
השאירו פרטים

חייגו:

דילוג לתוכן