מטבחי חוץ מעוצבים להתאמה אישית
ועם כבר בחומרי גלם איכותיים וחזקים עסקננו, ניתן להזכיר גם את חומר הבטון. אמנם, רבים מאיתנו מכירים שניתן להרכיב מטבחי חוץ מחומרים כמו שיש – ויש בכך היגיון, הרי מדובר בסוג מסוים של אבן, חסין בפני הרבה מתופעות מזג האוויר – אם כי עדיין מבקש טיפוח. למעשה, נדמה שרמה אחת מעלה, או לפחות כך אפשר לחשוב – טמונה בידי איכויות הבטון, אשר לא נעות וזזות עם מזג האוויר במיוחד – ועל פי כן, נדמה שרבים ממוצרי מטבחי החוץ, יכולים לשלב בתוכם לפחות אי אילו מידות של חומר הבטון. אין חומר אחד שהוא יותר טוב מחומר אחר, אלא מדובר כאן במידה מסוימת של התאמה. כלומר, האם החומר הזה מתאים כדי לתת את החוויה הטכנולוגית המדהימה והמלאה ביותר? האם הוא מתאים כדי לשמור על איכות המוצר לאורך זמן? האם הוא מאפשר את החוויה? כלומר, אם נחשוב על כך שעץ יכול לייצג גוונים חמים, ביתיים ואף כפריים – הרי שמתכת יכולה לייצג או להפגין מעין אווירה של יוקרה, קלאס, עתידניות וכן הלאה – שעל כן כל חומר יוצר מידה מסוימת של אווירה. מדוע ציינו זאת כאן? כדי להבהיר שניתן להתייחס לבחירת החומרים, כבחירת איכויות – ובחירת האיכויות בהחלט יכולה להשפיע על החוויה, החוויה של לשבת בחוץ עם המשפחה והחברים וליהנות מיום של סעודה מקרבת לבב ונפש.
דבר נוסף שאנחנו רוצים להעלות למודעות – הוא עניין ההצללה. נגענו כבר בקטנה בנושא זה, כאשר שקלנו דרכים בהן ניתן להגן על מטבחי החוץ מהדרך בה השמש יכולה לגעת בהם. ובכן, אם אנחנו כבר מדברים על קרני שמש שנוגעות בדברים, הרי סביר שאם אנחנו יושבים מחוץ לבית – אנחנו ניחשף לקרני לקרני השמש לא פחות מאשר חומרי הגלם של מטבח הגינה שנסעד לצידו. הרי, אם בוחרים לשבת בחוץ – זה רק הגיוני שתהיינה חשיפה שכזו לקרני השמש. אפשרויות מסוימות הן כמובן אלו שמאפשרות להרכיב משקפי שמש, למרוח קרם הגנה, לשים כובע, וכן הלאה. ועם זאת, כפי שכבר נגענו בקצרה – ניתן להתקין סוג מסוים של מערך הצצה, כמו פרגולה – שבהחלט יכול להנעים את זמנם של הנמצאים במקום, מבלי לבקש מהם לשים כל מיני אמצעי הגנה כדי להיחשף לשמש בקלות ובשמחה. בנוסף לכך, כאשר מציבים פרגולה, או אלמנט אחר "שסוגר" את החלל, יש לכך אפקט של חלל מקורה, כמו מרחב ייעודי, פרימטר בו החוויה יכולה להתרחש. שיש בכך משהו נעים, כמו ליצור אזור ייעודי לבישול וסעודה יחדיו.
פתרונות הצללה נוספים הם אלו שמערבים גג קבוע, ואף שמשייה רלוונטית שיכולה לכסות מספיק שטח. אין באמת דבר אחד, פתרון קבע סטנדרטי שהוא נכון באופן אוניברסלי. למעשה, ניתן לבחור פתרון הצללה עבור כל מקרה וכל מאורע, מבלי להיצמד לתבניות. זה חלק מהיופי שבמטבחי חוץ מעוצבים – הם מעוצבים למעשה לצרכים האינדיבידואליים של כל אחד שעושה בהם שימוש – כמה נפלא, לא כן.
דבר נוסף שניתן לקחת אותו בחשבון, כאשר מבקשים להרכיב מערך מסוים של התאמה אישית – הוא זה של מיקום המטבח. למה הכוונה? ובכן, נניח שיש חצר או מרפסת גדולה – היכן נשים את מטבח החוץ? באיזו נקודה? האם יש לכך חשיבות? האם יש לכך רלוונטיות? ובכן, אם נשים את זה רחוק מדי מהבית, אז נניח שאנחנו לא רוצים לעשות את המרחק אל הבית ובחזרה, כאשר נהיה תוך בישולים והכנות. נניח שאנחנו רוצים את כל הציוד המתבקש כדי לבשל – במטבח החוץ שבגינה. מבלי להביא דברים נוספים מהבית, כך שייתכן שיש סט כלים ייעודי, כמו גם אביזרי בישול, ואת כל המרכיבים המתבקשים כדי לבקש ארוחה. בין הדברים שניתן לשקול שיהיו במטבח חוץ אלו הם משטח עבודה, כיור ואזור לשטיפת כלים, מקרר המכיל לכל הפחות קרח ושתייה קרה, מכשיר מנגל לגינה או/ו תנור פחמים – וכן הלאה פונקציות שאפשר לכלול. מעבר לכך, אם באמת פותחים איזשהי נקודה שיש בה מעבר של מים כמו גם של חשמל – כמו במקרה של כיור, שהרי מערב סוג מסוים של צנרת כדי להפעילו, ברבים מהמקרים, יחד עם המקרה של מקרר ושאר אביזרים חשמליים, שכנראה יתבקש ליצור עבורם נקודה חשמלית או איזשהו סידור חשמלי ייעודי, יעיל, אפקטיבי ופשוט – אם נשקול זאת, נראה שככל שיחידת מטבח החוץ תהא קרובה יותר לאזור הבית, היא תהא קרובה יותר גם לאזור בו המערכת המרכזית כביכול, של המים והחשמל נמצאת – כך שאם מתבקש לבנות מערכים מסוימים להובלת מים וחשמל אל יחידת מטבח החוץ, כמו לדוגמה צנרת מסוימת שתתמוך בהעברת מים אל הכיור וניקוזם לאחר מכן – אז ככל שיחידת המטבח תהא קרובה יותר לאזור הבית כך יתאפשר לבנות את המערכת הזאת ביתר קלות כי היא תצטרך פחות "מפרקים", או רכיבים כדי "להגיע עד המטבח", או לפחות כך היינו מנסחים את הצורה בה נרצה להעביר מים מהבית עד ליחידת מטבח גינתית מרוחקת ממנו במרחק מה.